Casting och flugfiske

Föreningen är anslutna till Svenska Castingförbundet och har därigenom aktiviteter i idrotten casting- och flugkast. Vi har goda samarbeten med Västernorrlands Idrottsförbund och lägger upp utbildningar, kurser och arrnagemang med SISU.

Genom skolor i Timrå, Härnösand och Sundsvall har föreningen återkommande provapå dagar och träning inom idotten. Föreningen har stora möjligheter att satsa på idrotten inte minst genom ekonomiska bidrag från Idrottslyftet men också att öka samarbetet med skolorna för att få fler barn- och ungdomar intresserade.

Genom träning med haspelspö på mål kan man också förbereda sig för ett bra fiske. Att kunna placera en fluga eller ett flöte i ett vak, göra att förutsättningen att få fisk ökar och man blir en fiskare med precision och bra kastteknik.

Föreningen lägger ut träningar i gymnsatiksalar under vintern. Tyvärr, är stora hallar en bristvara och föreningen blir hänvisad till mindre gymnastiksalar där det enbart går att utöva casting.

Varje vår och varje höst har föreningen tävlingar i casting arhenberg, haspel precision, fluga längd och fluga precision.

Höstens tävling är ett Klubbmästeskap KM.

Träningar och tävlingar lägger föreningen ut på hemsidan, facebook och berörda hemsidor.

VILL DU provapå kan du kontakta någon av klubbens ledare.

Jan Sjöholm jansjoholm@stororingen.se 070 311 91 77
Hans Nordström hansnorsdstrom@stororingen.se 073 805 50 11