Receptboken

Storöringens Fiskeklubb kommer att producera en receptbok översatt till fem olika språk. Vi skall använda recept från Gädda, Abborre och Strömming., då dessa fiskar oftast kan fiskas gratis. Vi vill därmed visa våra nyinflyttade att man kan fiska i havet, sjöar utan kostnad, fiskekort med mera.

En teckningstävling har gått ut i högstadiet där vi har plockat ut åtta teckningar målade och ritade med blyerts, dessa kommer att ingå i boken. Alla inskickade bidrag som publiceras  belönas med biobiljett och biogodis. Skickas flera bidrag in från en person, belönas den med lika många biobiljetter

Det skall vara sju enkla recept från varje fiskart som då översätts till Tigrinja, Persiska/Dari, Arabiska, Somaliska och Svenska.

Boken skall innehålla fakta om varje fiskart, vi skall också lägga till små korta fiskehistorier och citat. Gruppen kommer att tillaga tre olika recept från varje fisk och bjuda in en grupp med människor att bedöma de olika rätterna.  Detta kommer att ske vid tre tillfällen och vi håller till i Hyresgästföreningens lokal i Tallnäs.

Boken förväntas vara klar under 2018.

Kontaktperson
Ingela Dahlin
ingeladahlin@stororingen.se
073 803 79 68